вівторок, 6 березня 2018 р.

Слово Шевченка безсмертне у віках

Щороку українці відзначають річницю від дня народження великого сина України, геніального поета і художника Тараса Григоровича Шевченка - символа чесності, правди і безстрашності. 


Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. 
Напередодні святкування Шевченківських днів у шкільній бібліотеці 
пройшло чимало заходів, які організували вчителі української мови та літератури Польова І.В., Ковальчук А.М., Турчин А.М., та бібліотекар школи Музика Т.С. Гаслом проведених заходів стали слова: «Слово Шевченка безсмертне у віках». З учнями 5-10 класів було проведено вікторину "Чи знаємо ми Тараса Шевченка?" Діти проявили високу ерудицію та широкі знання з «Шевченкіани». На конкурсі художнього читання «Цвіте твій голос і не вмирає» декламували улюблені рядки поезій Шевченка талановиті школярі: Летичевський А. ( 5 кл.), Колопищак А. (6 кл.), Фартушна В. (6 кл.), Волошина В. (6 кл.), Яценко К.( 7 кл.), Поліщук А. ( 8 кл.), Матійчук С. ( 9 кл.), Драчук М. ( 10 кл.). Присутні ще раз переконалися, що твори Великого Кобзаря залишаються близькими і дорогими нам своєю щирістю і простотою. Шкільний бібліотекар Музика Т.С. презентувала тематичну виставку творів письменника «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». 

Минають роки, спливають століття, а Тарас Григорович Шевченко залишається жити у пам’яті кожного українця. Його безсмертне ім’я , неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу.













Немає коментарів:

Дописати коментар