пʼятниця, 2 березня 2018 р.

Майстер-клас "Говоримо українською"


      Сучасний динамічний світ потребує творчої людини, яка є найбільшою цінністю у будь-якому суспільстві. Саме тому у СЗШ  І-ІІІ ст. № 3 приділяється велика увага позакласній роботі, яка дедалі набирає сучасних рис та відповідає потребам суспільства у розвитку творчих здібностей дітей. Підтвердженням цьому є робота гуртка «Культура мови та спілкування» , керівником якого є Ковальчук Анна Миколаївна .

        Сьогодні у нашій школі відбувся творчий звіт роботи гуртків. І серед вихованців гуртків презентували майстер- клас  « Говоримо українською» учень10 класу Копняк Богдан та учениця 10 класу  Драчук Марина. Присутні мали змогу ознайомитися з найскладнішими випадками наголошування слів в українській мові. Тема « Наголос»  обов’язково включена в програму ЗНО, і тому знання з цієї теми потребують чималої уваги при підготовці учнів. Гуртківці з великим азартом розповіли   глядачам, як потрібно правильно вітатися, не допускаючи при цьому помилок, які є недоречні слова , що засмічують нашу мову. Були досить змістовно наведені приклади правильно вживаних форм словосполучень у щоденному спілкуванні . Присутні були задоволенні проведеним майстер-класом  « Говоримо українською» .
      Вихованці гуртка впевненні, що кожен почерпнув для себе  багато нової та корисної інформації  , адже присутні  дізналися, як потрібно покращувати культуру мовлення: не перекручувати та спотворювати слова , не  вживати русизмів  та слів-паразитів. Правильне і чисте мовлення – ознака культурної людини. Любіть та шануйте українську мову , спілкуйтеся нею щодня, адже наша Батьківщина – Україна.



Немає коментарів:

Дописати коментар