пʼятниця, 8 травня 2020 р.

Онлайн-захід «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»

Ніхто не забутий... На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть...
І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.


     Щороку    8-9 травня ми відзначаємо День пам’яті і примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів.На честь цих  визначних  дат  ми   кожного року  в навчальному закладі  проводимо  тематичні заходи.
     З метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності учні    5-го класу під керівництвом класного керівника Ковальчук А.М. провели онлайн-захід під назвою «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».
П’ятикласники  разом із вчителем підготували  зворушливе відеопривітання  до відзначення Дня пам'яті та примирення й 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.




      Подвиг наших батьків і дідів, які здолали жорстокого ворога, завжди буде для українців яскравим взірцем мужності та любові до рідної землі. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.
Не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття велика трагедія нашого народу – Друга світова війна. Неможливо забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. Воєнне лихоліття не оминуло жодної української сім’ї.
       Чим далі відходять у минуле суворі, трагічні й героїчні події Другої світової війни, тим відчутніше ми усвідомлюємо величний подвиг нашого народу в боротьбі за свободу й незалежність. Пам’ятаючи про криваву сторінку історії, неймовірно страшну ціну, яку заплачено за право бути вільним, вдячні нащадки завжди будуть пишатися подвигом борців за свободу України!






Немає коментарів:

Дописати коментар